Sposób przygotowania

Porcje rosołową zalać 1,5 litrem zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i startą marchewkę, pokrojone w kostkę kartofle i gotować od chwili zagotowania wody 30 minut mozna dodać kostke warzywną.Wyciągnąć porcje rosołowe, oddzielić mięso z nich, pokroić drobniej i przełożyć do zupy. Dodać słoik przecieru z ogórków kwaszonych i gotować ok. 5 minut można doprawić przyprawą uniwersalną. Na koniec doprawić pieprzem i wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, nie trzeba gotować. Zupę przelać do talerzy. Udekorować natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !