Sposób przygotowania

Kaszę przesyp do garnka. skrusz kostkę rosołową. Dodaj masło. Zalej gorącą wodą i gotuj 20 minut. Marchewki i pietruszkę obierz. Warzywa zetrzyj na tarce o małych otworach. Cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij na łyżce oleju dodaj starte warzywa i duś kilka minut. Przestudź. Kaszę odcedź, wymieszaj z warzywami i mięsem wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem i suszonym tymiankiem. Dodaj tartą bułkę i dobrze wyrób. Płatki owsiane bardzo drobno pokrusz. Z masy uformuj owalne kotleciki. Opanieruj je w płatkach owsianych. Na patelni rozgrzej 2 -3 łyżki oleju. Włóż kotlety usmaż z obu stron na złoty kolor Podawaj z ziemniakami oraz sałatką pomidorową

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !