Sposób przygotowania

Zmielony twaróg przełożyć do miski, dodać drożdże rozpuszczone w 1 łyżce cukru, oliwę, cukier waniliowy, cukier puder, roztrzepane 1 jajko i wszystko razem wymieszać. Następnie wsypać mąkę i dokładnie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką w misce i odłożyć na 40 min w ciepłe miejsce. Po tym czasie zarobić ciasto jeszcze raz, rozwałkować na stolnicy i pokroić nożem na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta łyżeczką ułożyć marmoladę i zwinąć w rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, przykryć, odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam te rogaliki, też mam u siebie :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciasto zawsze się udaje ,a rogaliki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe rogaliki. Uwielbiam takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !