Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, oliwę, pozostałą ciepłą wodę, drożdże i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Następnie po godzinie ciasto lekko przerobić, uformować chlebek, włożyć do formy keksowej lub ułożyć na blaszce. Przykryć i odłożyć do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w temp 180 stopni około 45-55 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam chlebki domowej roboty
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia20

    Chlebek domowej roboty PYSZNOŚĆ:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowe chlebusie są najsmaczniejsze, takie mięciutkie i puszyste a do tego smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    super chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !