Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z cukrem i miodem. Dodajemy przesiana mąkę, proszek i przyprawę do piernika. Dokładnie miksujemy. Wlewamy do formy i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. 300 ml mleka gotujemy, w pozostałym rozrabiamy proszek budyniowy. Wlewamy do gotującego się mleka. Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy drewniana łyżką aż powstanie jednolity krem. Ciasto i krem studzimy. Ciasto kroimy na pół. przekładamy kremem, pozostały krem smarujemy na górę . Ja nasączam tez ciasto alkoholem. Orzechy drobno siekamy , posypujemy po gorze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    bardzo dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pieknie wygląda i bardzo apetyczne. Tez robię taki krem jest bardzo smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ślinka cieknie i dość proste
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    śmaczne to ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !