Sposób przygotowania

Z margaryny, cukru, jajka i mąki wyrabiamy ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.
Do garnka wsypujemy cukier, dodajemy 75 ml gorącej wody, podgrzewamy. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Prażymy całość, na koniec dodajemy cynamon, rodzynki i płatki migdałowe. Mieszamy.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, wykładamy nim tortownicę. Dno nakłuwamy widelcem. Na ciasto wykładamy jabłka. Ze szklanki mąki, połowy kostki margaryny i 1 szklanki cukru przygotowujemy kruszonkę, którą po schłodzeniu \"skubiemy\" na ciasto. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale fajna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    pozytywnie naładowana jabłkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Szarlotka mega! Z rodzynkami, migdałami i dużą ilością cynamonu - pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    oj wspaniałe ciasta dziś widzę , mniam , mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Apetyczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !