Sposób przygotowania

Mięso ugotować w około 3 litrach wody wrzucić do tego pokrojoną dynię (kawałki ok 4x4 cm) wszystko ugotować do miękkości. jak wszystko będzie miękkie wyciągnąć mięso a dynię zmiksować blenderem w wywarze, wrzucić do tego obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę włoszczyznę (wersja dla KM bez pory i cebuli) oraz ziemniaki. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Gotować, aż włoszczyzna i ziemniaki będą miękkie. Doprawić majerankiem.
Można też trochę posolić

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Akna

    bardzo smaczna zupka!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !