Sposób przygotowania

Łopatkę natrzeć czosnkiem roztartym z solą, włożyć do natłuszczonej brytfanny i przypiec dookoła w 200 st. Dołożyć marchew, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, kawałki selera i ćwiartki cebuli. Piec bez dolewania wody 10 minut. Dolać szklankę wody, oczyszczone i pokrojone pomidory. Temperaturę zmniejszyć do 160 st. i piec 45 minut. Dolać wino, posypać pieprzem i piec 20 min. Jeżeli po tym czasie będzie jeszcze twarde, to dolać następną szklankę wody i piec jeszcze 15 minut. Podawać posypane natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Kto lubi, ten na pewno ze smakiem to zje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !