Sposób przygotowania

Do naczynia wlać mleko, oliwę, wodę mineralną, żółtko, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, cukier puder, zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać. Tak przygotowane ciasto nalewać na rozgrzaną gofrownicę. Gofry pieczemy około 3-4 minuty. Upieczone podawać z konfiturą lub z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    SUPER
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne podobają mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    raj na ziemi, z chęcią bym je zjadła ale nie mam wafelnicy :(
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !