Sposób przygotowania

Grzyby umyć, a następnie włożyć do osolonej gotującej się wody. Po 12 minutach grzyby, odcedzić zalać ½ szklanki octu i dusić. Pozostały ocet, goździki, pieprz, ziele angielskie i ostrą paprykę gotować w oddzielnym garnku przez kilka minut. Grzyby umieścić w słoiku, po czym zalać je zalewą, i polać oliwą. Następnie umieścić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    ?wietny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    opieńki są przepyszne, pod każdą postacią :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Też takie lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne grzybki,ale ja mam problem z ich rozpoznaniem !
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Opieńki ,to i ja marynuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    na zimę jak znalazł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    nie ma to jak zapasy na zimę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    super grzybki dawno takich nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też lubię takie grzybki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !