Sposób przygotowania

BISZKOPT;7 jajek.1 szkl.cukru,1szkl.mąki pszennej,0.5 szkl.mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao.Białka ubić dodać cukier i żółtka ubijać do białości dodać proszek i kakao oraz obie mąki delikatnie wymieszać.Upiec.Przekroić na trzy części. MASA;żółtka ubić na parze z cukrem po wystudzeniu połączyć z mascarpone,śmietanę ubić połączyć z masą,czekoladę 100 g rozpuścić w kąpieli wodnej po przestudzeniu dodać do masy na końcu dodać rozpuszczoną żęlatynę wszystko dobrze wymieszać ,wstawić na godzinę do lodówki.Przygotować galaretkę w 1.5 szkl.wody.Placki nasączyć ponczem;1/2 litra wody,cukier do smaku cytryna i aromat arakowy.Na pierwszy placek położyć gruszki zalać je tężejącą galaretką ułożyć drugi placek posmarować masą czekoladową na to trzeci placek posmarować resztą masy wierzch i boki tortu przybrać gruszkami i startą białą i mleczną czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    takiego nie jadlem moze byc pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale mi narobiłaś smaka, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !