Sposób przygotowania

Mięso ugotować w około 3 litrach wody (ja zazwyczaj stosuję nogę z indyka, ale może być też coś innego) wrzucić do tego pokrojoną brukiew (kawałki ok 4x4 cm) wszystko ugotować do miękkości. jak wszystko będzie miękkie wyciągnąć mięso a brukiew zmiksować blenderem w wywarze, wrzucić do tego obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę włoszczyznę oraz ziemniaki. Mięso pokroić na kawałki (ograć z kości) i wrzucić do zupy. Gotować, aż włoszczyzna i ziemniaki będą miękkie. Doprawić majerankiem.
Można też dodać inne przyprawy, np. sól i pieprz, jednak zupa ma lekko słodkawy smak.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    najlepsza jest g?sina do tej?e zupy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brukiew lubię i w zupie i jako placki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !