Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać.
Dodać pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru i 1 łyżkę mąki i zostawić rozczyn do wyrośnięcia.
Margarynę stopić i przestudzić.
Do miski wsypać mąkę, dodać reszte cukru, aromat i żółtka i niedbale wymieszać.
Następnie dodać chłodną Kasię i wyrobić gładkie ciasto.
Gdy ciasto będzie wyrobione przykryć je ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyrobić kilka razy.
Blat lub stolnicę posypać mąką, ciasto rozwałkować na placek grubości około 5 mm.
Szklanką wycinać kółka i na środek każdego nałożyć po kilka borówek obsypanych mąką.
Zlepić pierożki a następnie zawinąć w uszko.
Uszka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym białkiem.
Piec w 175 stopniach przez 25-30 minut.

Komentarze

  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wyglądają smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smakowicie
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    borówki mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    już wiem co będę robić w weekend :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zrobiłam i potwierdzam rewleacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Superowe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    pychotka mmmmmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Aż mi ślinka cieknie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !