Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki DROŻDZOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
mleko 1,5 szkl
drożdże 4 dag
jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki DROŻDZOWE

Drożdze rozkruszamy posypujemy cukrem.Mleko lekko podgrzewamy, wlewamy do drożdzy i mieszamy. Jajka wbijamy do miseczki, lekko solimy, do drożdzy wsypujemy przesianą mąkę, i dodajemy jajka. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy na ok 30 min i odstawiamy do wyrośnęcia. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy łyżką i smarzymy placuszki z obu stron, aż ładnie sie zezłocą, Na koniec posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.06.2013 15:03
Fajne placuszki
Wacław 20.07.2012 10:12
smaczne !
Wafelek2601 23.06.2012 11:31
fajne
octo 18.01.2012 00:31
wydaje mi się że smakują wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak