Sposób przygotowania

Drożdze rozkruszamy posypujemy cukrem.Mleko lekko podgrzewamy, wlewamy do drożdzy i mieszamy. Jajka wbijamy do miseczki, lekko solimy, do drożdzy wsypujemy przesianą mąkę, i dodajemy jajka. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy na ok 30 min i odstawiamy do wyrośnęcia. Na patelni rozgrzewamy olej, nabieramy łyżką i smarzymy placuszki z obu stron, aż ładnie sie zezłocą, Na koniec posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    wydaje mi się że smakują wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !