Sposób przygotowania

Ryż ugotować, dodać do niego wiórki kokosowe i połowę śmietany( tak żeby był lepki).
Ułożyć na dnie małej kamionki połowę porcji ryżu, docisnąć łyżką.
Jabłka ze słoika( ja użyłam takich z lidla- mus ma cząstki jabłek nie jest całkiem gładki), wymieszać z 1 cukrem waniliowym, sokiem cytrynowym(dosłownie kilka kropli) i przełożyć na ryż, również docisnąć łyżką.
Na wierzchu ułożyć równo pozostały ryż i wrzucić do piekarnika. Zapiekać w temp 170 st C, aż ryż się zrumieni lekko.

Po upieczeniu przełożyć jeszcze gorący na talerz- przyłożyć talerz do kamionki i odwrócić, jeżeli samo nie wyskoczy z kamionki, boki obkroić nożem.


SOS- Roztopić masło, dodać cukier i kiedy się roztopi dodać resztę śmietany i cynamon.
Gotować aż zgęstnieje.
Sosem polać wierzch deseru

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mini torcik :)
  • -1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    w sumie to tak :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajnie podane, ryż z jabłkiem i cynamonem to klasyka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo ładnie sie prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    już sam wygląd mówi sam za siebie-pychota!
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    niby klasyka ale urocza
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ślicznie to zrobiłaś:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjny! palce lizać!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pychota
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    oj słodko, słodko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo to musi być fajna przekąska :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !