Sposób przygotowania

Margaryné pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części, zamrozić. Na spód blachy zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor.

Po ubiciu na sztywno białek, powoli wsypywac cukier, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując. Wlać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny. Maliny lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec w temp. 180ºC przez około 30 - 40 minut. Oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    napewno wypróbbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !