Sposób przygotowania

ziemniaki obrać i ugotować ale niezbyt miękko ( mogą być z pozostałe z obiadu), pokroić w pół plasterki. Cebulę zeszklić na oleju podlać odrobiną octu winnego. Boczek pokroić w kostkę smażyć aż wytopi się tłuszcz. Do pokrojonych ziemniaków dodać usmażoną cebulę i boczek z tłuszczem. Całość doprawić pieprzem, solą, cukrem iwrazie potrzeby jaszcze octem winnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    świetny pomysł na sałatkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam.......
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł, wykorzystam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszna!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    czas spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !