Sposób przygotowania

ROLADA : jajka i cukier wymieszać mikserem na pulchną masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto i równo rozsmarować. Wstawić do piekarnika na 10min.
Upieczoną roladę przełożyć na lnianą ściereczkę oprószoną cukrem pudrem i delikatnie zdjąć papier. Roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką i pozostawić do ostygnięcia, następnie rozwinąć i posmarować dżemem malinowym.

CIASTO UCIERANE
Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Cukier, cukier waniliowy utrzeć z jajkami, dodac mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto utrzeć na gładką masę. Wymieszac z mlekiem i z roztopioná margaryná. Połowę masy nałożyć do formy, ułożyć w środku roladę i przykryć resztą ciasta. Wstawić do piekarnika, piec około 30 minut w temp. 170 st. C.

GALARETKA:
2 galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml wrzącej wody.
Powierzchnię ciasta posmarować dżemem malinowym, rozłożyć gęsto świeże maliny i zalać tężejącą galaretką malinową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !