Sposób przygotowania

Galaretké rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić. Biszkopt- białka jaj ubić na sztywno. Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku a na koniec wymieszac mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Upiec w temp. 170 stopni ok. 30 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !