Sposób przygotowania

z margaryny i mąki cukru i 2 żółtek zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok 30 minut żółtka utrzeć z zmielonymi migdałami kremówką i cukrem połączyć z ubitym białkiem i mąką ciasto podzielić na 3 części dwie części rozwałkować a z trzeciej wyciąć paski do ozdobienia brzegów i środka placka do formy włożyć 1 cześć placka i masę i przykryć 2 ciastem na wierch ułożyć paski ciasta i ozdobic placek piec ok 40 minut temp 160*c można polać na wierzch lukrem

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pyszny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !