Sposób przygotowania

Do sporej miski należy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Do przesianej mąki dodajemy kostkę miękkiego masła, wsypujemy opakowanie cukru waniliowego, dodajemy 3 łyżki stołowe cukru, wbijamy dwa żółtka. Wszystkie składniki ze sobą ugniatamy, aż wyrobimy ciasto. Następnies ucinamy kawałek ciasta, rozwałkowujemy je na grubość ok 3-4mm, foremkami wykrawamy kształty ciatek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na tym papierze układamy powykrawane wcześniej ciastka. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dobre
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię robić ciasteczka z moimi dziećmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !