Sposób przygotowania

Fasolę wypłukać następnie wrzucić do dużej miski i zalać wodą, która będzie wystawała ponad fasolę, zostawić na noc. Po nocy gdy wody ubędzie dolać tyle aby wystawało ponad fasolę 5 cm. Fasolę z zielem angielskim, liściem laurowym i wodą od moczenia gotować ok. 1-1,5 godz., zbierając szlam od czasu do czasu. Pod koniec gotowania fasoli dodać 1 łyżkę soli.
Na dużej patelni rozgrzać masło dodać cebulę pokrojoną w piórka, smażyć do miękkości. Następnie do cebuli dodać pokrojone kiełbaski chwilę smażyć. Do patelni dodać pomidory pokrojone w kostkę i przecier. Do patelni dodać ugotowaną fasolę z wodą, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Fasolę dusić, aż do miękkości, pod koniec duszenia dodać rozgnieciony czosnek. Ja nie zagęszczałam sosu, ponieważ nie było takiej potrzeby.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    kiełbasek sojowych jeszcze nie jadłam ale znając soję na pewno smak nie do odróżnienia od zwykłych mięsnych, bardzo smaczny przepis :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super pomysł na wersję wegetariańską
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    uwielbiam ją
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pysznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kiełbasek sojowych jeszcze nie jadłam ale jedzonko rewelacyjnie się zapowiada i pysznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    kiełbaski sojowe to dla mnie nowość:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    fajna taka wegetariańska wersja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    ciekawy pomysł z tymi kiełbaskami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !