Sposób przygotowania

Zmiksować na sztywno;1.5 szkl.cukru,jajka,cukier wanil.,następnie dodaćolej,0.5 szkl.wody i 2.5 szkl mąki z proszkiem i zapach.

Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyż. kakao\' a do drugiej 2 łyżki pąki pszennej.Piec w dwuch odzielnnych foremkach keksowych ok 45min.
Krem:
Ugotować (1 szkl. mleka,0.5 szkl. cukru,1 łyż mąki ziemiacz.,1 łyż. mąki pszennej)jak budyń -dodać 1 budyń i 1 szkl. mleka.
po ostygnięciudodać kostkę masła i ukręcić krem.
Polewa:
Szkl cukru,0.5 kost masła, 2 łyż kakao- zagotować.
Szkl.mleka w proszkurozetrzeć w 2 szkl. letniej wody i dodać do reszty - dobrze wymieszać i chwilę zagotować.
Polewa szybko stygnie i gęstnieje dlatego polewać szybko.
UWAGA:
Przed podaniem należy oba ciasta pokroić na równe plastry ,a następnie przekładać kremem:biały plaster -krem ,ciemny - krem.
Następnie polać polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria10

    smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...wygląda \"czekoladowo\" więc to coś dla mnie ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny, zawsze mnie kusi, ale coś nie mogę się za takie ciacho zabrać
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam metrowce :)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Fantastyczne to ciasto! Bardzo je lubię i robić i jeść :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !