Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować margaryną i posypać mąką krupczatką. Składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę, posiekać a następnie szybko zagnieść na jednolitą gładką masę. Gotowe zawinąć w folie i schłodzić ok 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć spód tortownicy. Wstawić do piekarnika na ok 15 min w temp.180\'C. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mielony ser biały, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, śmietanę oraz rodzynki i delikatnie wymieszać. Na podpieczonym spodzie układamy cząstki brzoskwiń i zalewamy serem. Wstawiamy do piekarnika na ok 50-60 min w temp. 180\'C. Upieczony i ostudzony dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo zachęcająco :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny, pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam serniczek a ten wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    nigdy nie pogardzę kawałkiem dobrego sernika;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !