Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1,2 kg
mleko 3/4 szkl
masło 20 dkg
ser żółty 30 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane z serem

Oczyszczony por z zielonych liści i korzonków gotujemy w osolonej wodzie razem z mlekiem do miękkości. Jak będą miękkie odcedzamy i dajemy do naczynia żaroodpornego. Oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch dać pokrojone masło i starty ser. Zapiekać w nagrzany piekarniku aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.10.2013 16:29
Lubię to danie,czasami też robię.
Bernadeta 12.04.2013 08:19
ciekawy pomysł
Łukasz15 05.01.2013 14:17
Super
RenataZ-et 20.07.2012 22:37
ciekawe
cooleczka 16.03.2012 14:41
super
barbara11561 23.02.2012 07:37
świetne
ankaryba 13.02.2012 19:03
to by mi smakowało :)
IKrakowianka 12.02.2012 17:15
super
Wafelek2601 27.01.2012 23:36
musz? by? pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak