Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filety z sandacza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w oliwie, plasterkach czosnku, tymianku, koprze, soli i pieprzu i odstawić do lodówki na 2-4 godziny.
W osolonej, wrzącej wodzie sparzyć liście kapusty, wystudzić. Ugotować namoczoną uprzednio pszenicę. Włoszczyznę zetrzeć na tarce. Borowiki pokroić w kostkę, podsmażyć dodając włoszczyznę, czosnek oraz pszenicę, doprawić solą i pieprzem. Farsz schłodzić, a następnie zawinąć w liście kapusty.
Na oliwie z oliwek podsmażyć smardze z dodatkiem cebuli i czosnku. Dodać śmietanę, chwilę gotować, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i listkami szafranu.
Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 20 minut w temperaturze 150°C. Kapustę faszerowaną podgrzać w bulionie warzywnym. Upieczoną rybę wyjąć z folii, ułożyć na sosie smardzowo-szafranowym i udekorować gałązką świeżego kopru. Podawać z kapustą faszerowaną pszenicą i borowikami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepszee !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    full wypas
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wymyślne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcin37

    pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !