Sposób przygotowania

Z ziemniaków, maki i jajka z dodatkiem soli zagnieść luźne ciasto.
Śliwki wydrylować przecinając nie do końca. Kilka łyżeczek cukru wymieszać z cynamonem. Ciasto podzielić na kulki wielkości brzoskwinki, rozpłaszczyć, do każdej śliwki wsypać na miejsce pestki trochę cukru z cynamonem , zamknąć i owinąć ciastem dokładnie zaklejając. Knedle ugotować we wrzątku. Podawać z bitą śmietaną z cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    łałl.. jak pięknie się prezentują! świetny przepis, podziwiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    qrasnqleq

    meeeegaaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina46

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !