Sposób przygotowania

Składniki na 3 bułki. To był eksperyment i nie chciałam ryzykować większej ilości produktów.


W misce zmieszałam mąkę, otręby pszenne, 2 łyżki płatków, sól, pieprz w ziarnach i drożdże. Dodałam jogurt i wodę i wymieszałam. Masa była lepiąca do rąk. Uformowałam 3 kulki i posypałam łyżką płatków. Umieściłam na blasze w piekarniku - zimnym i włączyłam. Ustawiłam do 170 stopni i piekłam, aż się zrumieniły. Nie powiem ile (około 30 min?), bo się zagapiłam :)


Wyszły doskonałe, bo wilgotne i mięciutkie w środku z chrupiącą skórką.



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    muszę kiedyś sama sobie takie upiec:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    wyglądają jak z wystawy sklepowej! super!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wczoraj robiłam je jeszcze raz, bo mi smakowały, tylko tym razem dałam im czas na wyrośnięcie i ciasto wyrabiałam 2x. Efekt był ten sam, więc nie wiem czy teraz takie magiczne drożdże robią, że czekać nie muszę czy mogłyby być lepsze tylko ja coś źle robię :) a może jak się dużo da drożdży to i tak wyrastają .. nie mam w domu nikogo kto by mnie nauczył piec więc sobie eksperymentuje sama.. niezależnie od wszystkiego polecam..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowe najlepsze, zostala jeszcze jakas z tej ostatniej tury?
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pyszne i zdrowe:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pięknie wyrosły, super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię domowe bułki.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    człowiek uczy sie na błędach i próbach
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja jak będę piekła to na świeżych drożdzach , zawsze mi ciasto wyrasta a i twoje są piękne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie domowe bułeczki zawsze wspaniale smakują. I wyglądają cudownie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne i zdrowe bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    bardzo zdrowe pieczywo
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zdrowe i pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    doskonałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof74

    Czym można zastąpić otręby pszenne, czy może po prostu ich nie dawać?
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszne i zdrowe, robię podobne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny pomysł na domowe bułeczki z dużą ilością błonnika.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne są takie bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    chętnie zjem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczne bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !