Sposób przygotowania

Umyte jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do utartych jabłek dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać i gotować na wolnym ogniu aż sok wyparuje. Często mieszać, aby się marmolada nie przypaliła. Jak będzie gęste to znaczy, że marmolada jest gotowa do spożycia. Tak przygotowane jabłka można wykorzystać do ryżu, szarlotki, naleśników itp.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    boska
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    q tym roku też mam takie zapasy na zimę:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja nie mam ale za to zrobiłam dżem z cukinii i to w sporej ilości.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super, zimą jak znalazł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    MNIAM

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !