Sposób przygotowania

Mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać sodę, wymieszać i przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i wanilią, dodać jajka. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać mleko oraz rozgniecione widelcem banany. Formę keksową o wym. 30x11x7,5cm natłuscić i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Przed podaniem posypać pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Smakowite ciasto , śliczne zdjęcie.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mocno bananowy, uwielbiam to ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dawno nie piekłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !