Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO ŚMIETANKOWO BANANOWE
Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną gorzką czekoladę zmiksować, Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody zmiksować z masą. Dodać cukier, zmiksować. Białka ubić, a do masy dodawać po jednym żółtku. Później dodać mąkę i proszek i białka.. Wszystko wymieszać. Wylać do formy i upiec po ostudzeniu przekroić na 2 części i nasączyć każdą z nich kawą z mlekiem posłodzoną.
KREM
Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do śmietany. Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce. Ok 1/3 masy odłożyć na talerz, a do reszty wsypać czekoladę.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
czarny biszkopt - banany przekrojone wzdłuż nakropić sokiem z cytryny - krem - biszkopt - krem - posypać czekoladą