Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaja, śmietany, proszku do pieczenia, spirytusu oraz szczypty soli zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować. Połową ciasta wyłożyć spód i boki małej tortownicy. Rabarbar pokroić na małe kawałki, udusić w niewielkiej ilości wody. Gdy nieco przestygnie dodać do smaku cukier. Powstałą marmoladę położyć na cieście, przykryć pozostałym ciastem. Zlepić brzegi, posmarować roztopionym masłem. Piec 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    dawno nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo je lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lekko kwaskowate- jak dla mnie idealne.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ja tez lubie to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !