Sposób przygotowania

Gotowane mięso przemielić w maszynce, Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, zeszklić posiekaną cebulę, dodać zmielone mięso, utartą na tarce marchewkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać i chwilę podsmażyć. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce smalcu. Z mąki, ciepłej wody, oliwy i szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić w kwadraty o szerokości 3-4 cm. Na każdy kawałek ciasta łyżeczką nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować około 5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    łasuch ze mnie na uszka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nie robiłam, ale może warto?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe nadzienie z mięsem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !