Sposób przygotowania

Mięso z indyka należy umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowy. Mięso doprawić solą, pieprzem, następnie dusić na patelni z dodatkiem masła, podlać szklanką bulionu. Gdy mięso będzie miękkie, należy je podzielić na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać marchew startą na tarce. Marchew należy lekko przesmażyć, następnie dodać mięso z indyka, dodać ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, wlać bulion, doprawić solą i pieprzem. Gdy bulion się zagotuje dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Mąkę dodajemy, aby sos zgęstniał. Danie podawać z ryżem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo smakowite danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo ładnie podane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pychotka z tym sosem, podrzuć mi trochę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !