Sposób przygotowania

Wyrobić zakwas o konsystencji. Odstawić w ciepłe miejsce aż wyrośnie. Gotowy zaczyn rozrobić ciepłą wodą, połączyć z pozostałymi składnikami. Z gotowego ciasta uformować okrągły bochenek, posypując mąką. Następnie zwilżoną dłonią wygładzić powierzchnię, posmarować jajkiem roztrzepanym jajkiem roztrzepanym z wodą i posypać słonecznikiem. Przykryć lnianą ściereczką, odstawić na 30 minut, piec godzinę w temperaturze 200 stopni

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo fajny przepis, szybko się robi ja mam przepis na chleb, ale długo się robi i nigdy nie miałam motywacji żeby taki upiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !