Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Masło bądź margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo żółtka, utrzeć na puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną z przesianą mąką pszenną wymieszać razem z proszkiem do pieczenia, po czym wsypać do utartych żółtek, delikatnie wymieszać. Ubić na sztywną pianą białka i połączyć delikatnie z ciastem. Ciasto wlać do wysmarowanej
i posypanej bułką tartą formy. Piec w temperaturze 180oC przez ok. 50 minut. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    prosta i bardzo smaczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    świetna do kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    świetna baba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !