Sposób przygotowania

1.Drożdże rozpuścić w ½ szklanki ciepłego mleka, łyżce mąki i łyżce cukru pudru. Odstawić do wystygnięcia. Na stole usypać kopiec mąki, dodać jajko wymieszać z resztą cukru pudru, pozostałe ciepłe mleko, roztopioną margarynę oraz zaczyn. Zagnieść na ciasto. 2.Odstawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, podzielić na trzy części i rozwałkować. Pokroić na trójkąty, ułożyć na nich po kostce czekolady i zawinąć, zaczynając od szerszej części. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180’C. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo apetycznie wyglądają te rogaliki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    przepyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !