Sposób przygotowania

Fasolę moczymy na noc. Namoczoną fasolę gotujemy w wodzie w której się moczyła do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek ziela angielskiego i solą. Boczek kroimy w kostkę przesmażamy na oleju, do podsmażonego boczku dodajemy pokrojoną cebulę i kiełbasę , wszystko razem smażymy, mieszamy z przecierem pomidorowym, chwilkę przesmażamy i wszystko łączymy z ugotowaną fasolą, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli potrzeba zagęszczamy łyżką mąki rozrobioną w wodzie, podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    dawno nie robiłam fasolki a bardzo lubimy taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    David

    co za pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    pyszna ta fasoleczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !