Sposób przygotowania

Kulki lodów zamrozić. Marcepan zagnieść z cukrem pudrem. Masę podzielić na pół i rozwałkować na prostokąty. Następnie pokroić je na 16 kwadratów i układać na nich po lodowej kulce. Lody obwinąć marcepanem. Docisnąć, zamrozić. Składniki na ciasto (poza białkiem i łyżką cukru) zmiksować z cukrem waniliowym, przetrzeć. Z białka i cukru ubić pianę, połączyć z ciastem. Kulki lodowe zanurzać w cieście, wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto. Podawać z malinami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Pyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !