Sposób przygotowania

Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając jajka i mąkę.
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piecz około 35 minut w 180st.C.
Czekoladę połam na kawałki i razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej.
Mieszaj na wolnym ogniu aż polewa będzie gładka.
Lekko przestudzone ciasto polej polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    GeneracjaXYZ

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !