Sposób przygotowania

kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Marchewki , ziemniaki i cebule obieramy . Cebulę siekamy, ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewki w plastry. Groszek łuskamy. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy ziemniaki , cebule i czosnek. Smażymy 3 minuty., mieszając. Solimy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz Wlewamy bulion i zagotowujemy. Wkładamy marchewkę, fasolkę i kapustę. Gotujemy ok 15 minut. Gdy warzywa zmiękną , wsypujemy grosze i pomidory. Gotujemy 5 minut. Dodajemy masło, doprawiamy i posypujemy koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !