Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
cytryna
gorzka czekolada
wiórki kokosowe
twaróg 80 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy sernik

Rodzynki sparzyć i osuszyć. Dwie łyżki odłożyć, resztę zmiksować z bananami. Razem z całymi rodzynkami dodać do twarogu, wymieszać. Cytrynę sparzyć i osuszyć. Skórkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z masą. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub tortownicy. Piec ok. 50 minut w temp. 220 stopni C. Wystudzić. Polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak