Sposób przygotowania

KREM:
2 i 1/2 szkl. mleka,
5 łyżek kaszy manny,
kost. margaryny,
szkl. cukru pudru,
cukier waniliowy.

DODATKOWO:
słoik dżemu,
polewa czekoladowa.

1. Ciasto: Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Wyłozyc na blszkę o wym. 25x36cm. Każdą piec ok. 15 min w temp. 170 st.
2. Krem: Mleko zagotować, wsypać kaszkę, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać kaszkę. Na 1 ciasto wyłożyć krem, położyć 2 ciasto, rozsmarować dżem,położyć 3 blat ciasta. Przykryć folią aluminiową i odstawić na 1 dzień. Polać polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    sliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Czekoladko, tworzysz pyszności! ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    apetyczne ciacho
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pyszne ciastko !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !