Sposób przygotowania

W większej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia, w mniejszej mleko, olej i jajko. Połączyć obie masy.
Twarożek utrzeć z ziarenkami wanilii i odrobiną cukru na gęstą masę. Ja wykorzystałam masę pozostałą po lepieniu pierogów z serem na słodko.
Do foremek nałożyć masę do 1/3 wysokości, na wylaną masę ułożyć łyżeczkę twarogowej masy i dopełnić foremki ciastem do ok. 2/3 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st ok. 20 minut, sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Wyjąć, przestudzić i jeść

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    rewelacja, pomysłowe i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowo zrobiłaś swoje muffinki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    przepyszne:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !