Sposób przygotowania

Karpie ładnie , umyc , oskrobac i podzielic na małe części . W rondelku układamy pokrojoną jedna cebule > posypac odrobine pieprzu , nie cała bo musi nam jescze trosze na później zostac . Migdałki posiekac i sparzyc przez pół godziny , dac je i dodac do tego troszkę cukru i sól . Układamy na rybie . Całość przykrywamy jedna cebulą , resztką cukru , migdałów i pieprzu > Wlewamy tyle wody by nasza ryba sie cała przykryła . Gotujemy na średnim ogniu przez 40 minut . Żelatyne zalewamy jedna szkalnką wody , a gdy juz nam napęcznieje podgrzewamy . Po 40 minutach przybieramy rybę rodzynkami , wlewamy jedną łyżeczke żelatyny i odstawiamy do zastygnięcia

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super rybka
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    oj tak pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny karp ;-))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Smakowity:o)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    chyba nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm super
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !