Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w plastry. Do wyparzonych słoików układamy ogórki oraz po kilka ziarenek pieprzu oraz kilkanaście ziarenek gorczycy. Składniki zalewy zagotować, zalać ogórki. Zakręcić słoiki, pasteryzować 5 minut.
Ja w sezonie zimowym odciskam sok z takich ogórków i mieszam je ze śmietaną tworząc mizerię.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    lubie
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam takie ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne też na sałatke
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    też robie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    robię podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !