Sposób przygotowania

Mięso najlepiej mieszane gatunki ( ja miałam kawałeczek łopatki i schabu) podzielić na małe porcje, rozbić troszkę tłuczkiem, posypać przyprawą do wieprzowiny, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju, kiełbasę pokroić w mniejsze kawałki i zrumienić na tłuszczu w którym smażyliśmy mięso. Podsmażone mięso i kiełbasę przełożyć do garnka, a na tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do mięsa. Gorącą wodą podlać mięso do połowy jego wysokości lub nawet troszkę mniej bo mięso ma się dusić, a nie gotować, dodać liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, pieczarki pokrojone w plasterki choć ja teraz dodałam mrożone zielonki, doprawić do smaku solę i pieprzem, przykryć i dusić do miękkości mięsa na koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Mąka na mięsie w trakcie duszenia bardzo fajnie nam zagęszcza sos.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !