Sposób przygotowania

Z mąki , margaryny ,żółtka , cukru pudru i soli zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki , w tym czasie bierzemy się za jabłka i kroimy . W okrągłej blaszce rozgrzewamy masło , rozpuszczamy w nim cukier i dodać gałkę , tylko szczyptę , potem włożyć jabłka i to dusimy 10 minut , ciasto rozwałkować . Ułożyć na jabłkach , zawijając brzegi pod spód . Piec 30 minut w 200st . Ostudzić . Naczynie z tartą przykryć talerzem i energicznie odwrócić .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !