Sposób przygotowania

Ilość jest dowolna:) Natki należy starannie opłukać wodą, po czym posiekać, położyć na blache - użyłam tej dużej z piekarnika i wstawić do ok. 100 st. na 15-30 min. (w zależności od piekarnika i ilości zieleniny). Suszymy, ale nie zapominamy by od czasu do czasu zamieszać w tych ziołach, by wszystkie ładnie nam się ususzyły. Gdy już będą suche (takie, by można je skruszyć w dłoniach), wkładamy do słoika. Mieszanka taka jest idealna na zimę do wszelkich potraw, m.in. do sałatek, mięs, ziemniaków. Polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Też suszę... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    tak samo suszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Fajne, ale i tak wolę świeże.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Fajne, ale i tak wolę świeże.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !