Sposób przygotowania

Rzodkiewki myjemy, dosyć gęsto nakłuwamy, przekładamy do miski i zalewamy wrzacą wodą. Po kilku minutach odcedzamy. Do garnka wlewamy ocet winny, wsypujemy 1,5 łyżki pieprzu gruboziarnistego, 2 łyżki soli, 3 łyżki cukru, 2 łyzki imbiru zagotowujemy. Rzodkiewki ciasno układamy w sloikach, zalewamy nasza marynatą. Zagotowujemy.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    O! pierwszy raz widzę przepis na marynowana rzodkiewkę! Lubię nowe smaki, więc zrobię sobie słoiczek albo dwa:)
  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    czegos takiego nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    to jest fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zaciekawił mnie ten przepis, super pomysł!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe ,nigdy nie spotkałam się z marynowanymi rzodkiewkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !